10 причини да си купим био продукти

Organic е най-силно регулиран и следен отблизо производствената система на САЩ.
За разлика от природни и други претенции за екомаркировка, само органични оферти подкрепян от правителството гаранции, че продуктите са отгледани и преработени без използването на токсични химикали, антибиотици и синтетични хормони на растежа. Освен това, органичен изисква строги трети лица проверки на органични операции, за да се гарантира, че продуктите, носещи етикета на USDA Organic се отглеждат и обработват по прозрачен начин вие и семейството ви да се доверите.

Биологичните продукти поддържат добро здраве.
Монтаж на доказателства, включително новаторски доклад от рак панел на президента, показва, че консумацията на биологични храни е USDA органичен sealgreat начин да се намали излагането на токсични и устойчиви пестициди. Все повече изследвания също показват, че органичните храни са богати на хранителни вещества, като желязо, магнезий и витамин С, които са от решаващо значение за поддържане на добро здраве.

Биологичните производители изграждат здрави почви и помощ за борба с изменението на климата.
Биологичното земеделие изгражда здрава почва използването на компост, редуване на културите, и други природни средства, вместо да се разчита на петролна основа синтетични пестициди и торове, които нарушават почвата на ценни хранителни вещества. В този процес, биологично земеделие поглъща въглероден двуокис от въздуха, което спомага за намаляване на въглеродния отпечатък и борба с изменението на климата.